El porro, element perfecte en la dieta cardiosaludable

TAGS: baixar colesterolalimentació cardiosaludable

El porro, com l'all i la ceba, pertany a la família de les liliàcies. La part comestible del porro correspon al bulb, que té un característic aroma picant.

El porro, com l'all i la ceba, pertany a la família de les liliàcies. La part comestible del porro correspon al bulb, que té un característic aroma picant.

És ric en olis essencials sulfurats, que són compostos orgànics que contenen sofre i que actuen com a antioxidants.

PROPIETATS DEL PORRO

El porro aporta principalment aigua, i per això té una escassa aportació calòrica. A la vegada, és ric en vitamines, que es concentren, això sí, sobretot a la part més verda. Presenta una quantitat interessant de fibra i és ben sabut que la fibra arrossega l’excés de greix consumit a través del menjar i en facilita l’expulsió. Aquestes característiques nutricionals el fan recomanable a nivell cardiovascular.

 

També aporta calci i ferro, tot i que aquests dos minerals no s’assimilen tan bé com passa amb els obtinguts dels aliments d’origen animal. Per altra banda, sí que és una bona font de folats (àcid fòlic o vitamina B9).