Danacol Funciona

Tens el colesterol alt? La clau per reduir-lo és adoptar un estil de vida més saludable. Canvis senzills com mantenir-te actiu a diari, seguir una dieta equilibrada rica en verdures i fruita i incloure aliments amb esterols vegetals com Danacol, t'ajudaran a aconseguir-ho.

Si el teu colesterol dolent (LDL) supera els nivells normals aconsellats per la Fundación Española del Corazón (1*), situats entre 100-160 mg/dl, és el moment d’actuar amb l’objectiu de reduir-lo. Tornar a uns nivells normals és important per protegir la teva salut.

El millor és abordar el problema a través de l’alimentació i l’exercici diari. Evitar el sedentarisme, triar aliments sans i beneficiar-te de les propietats dels esterols vegetals presents, per exemple, a Danacol (2*). Seria la combinació perfecta per obtenir resultats en poc temps.

L'eficàcia de Danacol gràcies als esterols vegetals

Danacol (2*) és un lacti ric en esterols vegetals, també anomenats fitoesterols. Els  fitoesterols són ingredients vegetals que es troben en petites quantitats en molts aliments com la fruita, les verdures, els olis vegetals, els cereals, les nous…

Aquests nutrients tenen una estructura similar al colesterol. Per això, es poden posar al seu lloc durant el procés d’absorció i aconseguir que els nivells de colesterol a la sang disminueixin.

La Fundación de Hipercolesterolemia Familiar (3*) en recomana el consum, ja que existeixen diferents estudis que afirmen que el consum de 2 grams d’esterols vegetals al dia pot reduir el colesterol LDL entre un 10 % i un 15 %. D’aquesta manera, combinar una alimentació saludable amb el consum d’uns 2 grams diaris pot ser una forma eficaç de disminuir les concentracions elevades de colesterol.

Danacol de Danone conté 1,6 g d’esterols vegetals, de manera que la seva ingesta diària junt amb una dieta equilibrada i un estil de vida saludable, t’ajudarà a reduir el colesterol alt (2*). No obstant això, abans d’adoptar aquests hàbits, és molt important que consultis el teu metge i que segueixis les seves recomanacions.

Com actua Danacol

El consum d’un Danacol diari durant 2-3 setmanes ajuda a reduir el colesterol alt de forma 100 % natural (2*). Gràcies a la seva recepta amb esterols vegetals, Danacol bloqueja parcialment l’absorció del colesterol a l’intestí i en redueix així el seu pas cap a les artèries (4*,5*). D’aquesta manera, Danacol ajuda en el procés d’expulsió i aconsegueix reduir la quantitat de colesterol total en sang fins a un 10 % en 2-3 setmanes (6*).

No obstant això, la reducció de colesterol es pot produir de manera diferent en unes persones o altres. Les dades ofertes són la mesura obtinguda en els estudis clínics realitzats. Per tant, és possible que la reducció del colesterol després del consum de Danacol sigui més gran en alguns casos i menor, en d’altres.

Estudis que en demostren l'eficàcia

Existeixen diversos estudis que verifiquen l’eficàcia del consum de Danacol per a la reducció del nivell de colesterol en sang.

Per exemple, el 2008 el departament de Medicina Interna, Angiologia i Malalties de l’Ateroesclerosi de l’Hospital S. Maria delle Misericordia de Perugia (Itàlia), va comprovar els efectes del consum d’un producte lacti enriquit amb fitoesterol (Danacol) sobre els lípids, esterols i 8-isoprostà en pacients hipercolesterolèmics durant 6 setmanes. Després d’això, s’observà una reducció significativa del colesterol total en sang (7*).

Altres investigacions confirmen aquests resultats, com la realitzada per la Unitat d’Investigació Lípids i Arteriosclerosi de l’Hospital Universitari Sant Joan (Espanya), que va concloure que després del consum de llet fermentada enriquida amb esterols vegetals (Danacol), el nivell de colesterol LDL es va reduir fins al 10 % en tres setmanes (8*).

Fonts

(1*) Fundación Española de Corazón. Colesterol y riesgo cardiovascular.

(2*) Els aliments amb esterols vegetals redueixen el colesterol entre un 7 % i un 10 % de 2 a 3 setmanes amb una ingesta diària de 1,5 a 2,4 g de fitoesterols.  Danacol no està destinat a les persones que no necessiten controlar la seva colesterolèmia. No recomanat per a dones durant l’embaràs, la lactància ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d’esterols vegetals: 3g/dia. Porta un estil de vida saludable amb una dieta equilibrada (fruita i verdura) i la pràctica d’exercici físic regular. Si prens medicació o tens alguna condició especial, consulta el metge. Les malalties del cor presenten múltiples factors de risc i l’alteració d’un d’aquests factors de risc pot tenir o no un efecte beneficiós. Conté sucres naturalment presents i 1,6 g d’esterols vegetals per cada 100 ml.

(3*) Fundación Hipercolesterolemia Familiar. Hábitos de vida saludables. Esteroles vegetales.

(4*) Armstrong MJ and Carey MC. Thermodynamic and molecular determinants of sterol solubilities in bile salt micelles. J Lipid Red 28, 1144-1155- 2006. (GENERIC). Ref Type: Generic.

(5*). Nissinen M, Gylling H, Vuoristo M, Miettinen TA. Micellar distribution of cholesterol and phytosterols after duodenal plant stanolester infusion. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol 2002; 282:G1009-G1015.

(6*)EFSA (European Food Safety Authority), 2009. Scientific Opinion of the Panel on Dietetic Products Nutrition and Allergies on a request from the European Commission and a similar request from France in relation to the authorisation procedure for health claims on plant sterols/stanols and lowering/reducing blood LDL-cholesterol pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006. The EFSA Journal (2009) 1175, 1-9.

(7*) Mannarino E. et al. Effects of a phytosterol-enriched dairy product on lipids, sterols and 8-isoprostane inhypercholesterolemic patients: A multicenter Italian study. Nutr Met and Cardio Dis 2008

(8*) Plana N et al. Plant sterol-enriched fermented milk enhances the attainment of LDLcholesterol goal in hypercholesterolemic subjects. Eur J Nutr 2007;47(1):3.