7 claus per a un esmorzar perfecte abans d’entrenar

TAGS: tips cardiosaludablesexercici colesterol

L'exercici és un dels pilars per reduir el colesterol alt. Si entrenes al matí, quins aliments cal incloure a l'esmorzar?

L'exercici és un dels pilars per reduir el colesterol alt. Si entrenes al matí, quins aliments cal incloure a l'esmorzar?

Descobreix-ho!

Ja sabem que l’esmorzar és l’àpat més important del dia: ens aporta energia, ens dona força i ens permet començar la jornada amb més vitalitat. Però la seva importància és encara més gran per a tots aquells que solen practicar exercici al matí. Acostumem a tenir la concepció errònia que per aconseguir un entrenament efectiu i amb millors resultats, l’ideal és fer-lo en dejú o prenent abans un refrigeri lleuger. Però res no és més lluny de la realitat. Si sabem quins aliments triar i quan prendre’ls, podrem confeccionar un esmorzar perfecte que ens ajudarà a portar a terme el millor dels entrenaments. Pren nota!

COM PREPARAR UN ESMORZAR PERFECTE

Esmorza dues hores abans de l’exercici

El temps és un dels factors més importants que hem de tenir en compte. El que hem d’evitar de totes totes és realitzar un esmorzar copiós i començar de seguida l’entrenament, ja que llavors no serà efectiu. Hem de procurar fer abans la digestió per permetre que el nostre cos absorbeixi la major part dels nutrients. Per aconseguir-ho, l’ideal és esmorzar unes dues hores abans de l’exercici. D’aquesta manera, podrem prendre un esmorzar més complet i afavorir la digestió.

 

No t’oblidis dels hidrats de carboni en el teu esmorzar

L’esmorzar perfecte per afrontar un entrenament intens ha de contenir sempre hidrats de carboni. Aquest nutrient ens ajudarà a reomplir els dipòsits de glucogen que han anat disminuint durant la nit i que són molt importants per exercitar els músculs. Podem trobar els carbohidrats al pa, als cereals tipus musli o en fruites com el plàtan, entre d’altres.

 

Proteïnes i greixos saludables

Tampoc no ens podem oblidar d’aquests dos nutrients: les proteïnes contribueixen a l’augment i la conservació de la massa muscular. Inclou al teu esmorzar aliments com el pollastre, el gall dindi o els ous, així com el iogurt per obtenir proteïnes, o l’oli d’oliva, la tonyina i els fruits secs per dotar de greixos el teu cos.

 

Fes-te un batut de fruites i verdures

Tots dos aliments són rics en vitamines i aigua, de manera que constitueixen una opció ideal per hidratar-nos, a més de contenir esterols vegetals que ajuden en la reducció del colesterol elevat. Combina’ls per fer un deliciós batut: maduixes, plàtans, pinya, taronja, llimona… I intenta barrejar-los amb verdures com els espinacs, la col o el cogombre.

 

Potassi i magnesi per prevenir rampes musculars

Tots dos nutrients afavoreixen el funcionament normal dels músculs i el magnesi, a més, també ajuden a reduir la fatiga, de manera que poden ser útils per prevenir les rampes que de vegades experimentem durant llargs i intensos entrenaments. Pots incloure al teu esmorzar plàtans, fruits secs com les ametlles, les nous o els anacards, germen del blat, tonyina o mongetes blanques.

 

Afegeix llavors als teus batuts i cereals

Les llavors són ingredients naturals que contenen la major part dels nutrients que hem esmentat abans. Les llavors de lli són una font vegetal d’àcids grassos omega 3, la quinoa posseeix un alt nivell de fibres i proteïnes i les llavors de xia són riques en potassi i ferro. Barreja-les en els teus batuts, sucs o tassó de cereals per fer un esmorzar més complet.

 

EXEMPLE D’UN ESMORZAR PERFECTE PER ENTRENAR

  • Un batut de taronja, plàtan, llet desnatada i llavors de xia, acompanyat d’un grapat de nous.
  • Dues llesques de pa de sègol amb una mica d’oli, gall dindi i rodanxes de tomàquet.
  • I per reduir encara més el teu colesterol alt, un Danacol.

Amb aquesta recepta de partida i els consells que ja coneixes, segur que et pots preparar uns esmorzars perfectes per al teu entrenament. Recorda que l’entrenament és un punt molt important en la reducció del colesterol alt.